	Determining Time Using Rounding Name:		
Dete		Answers	
	6:25 + 1 hour and 55 minutes When rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25.	Ex.	9:20
	When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first.But since we added 5 minutes, now we must take away 5 minutes.	1.	
	the example above we can round 1 hour and		
	55 minutes up to 2 hours (5 minutes more). 6:25 + 2 hours = 8:25 8:25 - 5 Minutes = 8:20	2.	
	And now we know the elapsed time!	3.	
Ex)	5:25 + 3 hours and 55 minutes = 9:20	4.	
1)	2:40 + 3 hours and 50 minutes =	5.	
2)	3:45 + 3 hours and 50 minutes =	5.	
3)	3:25 + 1 hour and 50 minutes =	6.	
4)	7:50 + 3 hours and 55 minutes =	7.	
5)	1:35 + 1 hour and 55 minutes =	8.	
6)	2:40 + 2 hours and 50 minutes =		
,	4:45 + 1 hour and 55 minutes =	9.	
8)		10.	
	4.13 + 1 hour and 50 minutes =	11.	
		12.	
	7:40 + 1 hour and 50 minutes =	12.	
	8:10 - 2 hours and 55 minutes =	13.	
	11:45 - 3 hours and 50 minutes =	14.	
	6:40 - 1 hour and 55 minutes =	15.	
	4:50 - 1 hour and 50 minutes =		
15)	10:50 - 2 hours and 55 minutes =	16.	
16)	8:40 - 2 hours and 50 minutes =	17.	
17)	6:40 - 3 hours and 55 minutes =	18.	
18)	7:10 - 2 hours and 55 minutes =	10	
19)	4:05 - 2 hours and 55 minutes =	19.	
20)	11:40 - 3 hours and 55 minutes =	20.	
	Math www.CommonCoreSheets.com 9 1-10 95 90 85 80 11-20 45 40 35 30		70 65 60 55 50 20 15 10 5 0

eter	rmine the answer by using rounding s	trategies.			Answers
	6:25 + 1 hour and 55 minutes	When 1	Founded to 2 hours, we can each that $6:25 + 2$ hours is $8:25$.	asily see Ex.	9:20
	When adding or subtracting time, it is of easier to round to the next hour first.		since we added 5 minutes, no must take away 5 minutes.	w we 1.	6:30
	the example above we can round 1 hour 55 minutes up to 2 hours (5 minutes mor 6:25 + 2 hours = 8:25		8:25 - 5 Minutes = 8:20	2.	7:35
	0.25 + 2 10013 - 0.25	And	d now we know the elapsed t	ime! 3.	5:15
(x)	5:25 + 3 hours and 55 minutes =	9:20	-	4.	11:45
1)	2:40 + 3 hours and 50 minutes =	6:30	-	5.	3:30
2)	3:45 + 3 hours and 50 minutes =	7:35	-	6.	5:30
3)	3:25 + 1 hour and 50 minutes =	5:15		7.	6:40
4) 5)	7:50 + 3 hours and 55 minutes = 1:35 + 1 hour and 55 minutes =	11:45 3:30	-	8.	6:05
6)	2:40 + 2 hours and 50 minutes =	5:30			8:30
7)	4:45 + 1 hour and 55 minutes =	6:40	-	9.	
8)	4:15 + 1 hour and 50 minutes =	6:05		10.	9:30
9)	4:40 + 3 hours and 50 minutes =	8:30	-	11.	5:15
.0)	7:40 + 1 hour and 50 minutes =	9:30		12.	7:55
1)	8:10 - 2 hours and 55 minutes = $_$	5:15	-	13.	4:45
2)	11:45 - 3 hours and 50 minutes = $\frac{1}{2}$	7:55	_	14.	3:00
	6:40 - 1 hour and 55 minutes =	4:45		15.	7:55
.4) .5)	4:50 - 1 hour and 50 minutes = 10:50 - 2 hours and 55 minutes =	3:00		16.	5:50
.6)	-	5:50	_	17.	2:45
.7)	6:40 - 3 hours and 55 minutes =	2:45	-		4:15
8)	7:10 - 2 hours and 55 minutes =	4:15	-	18.	
.9)	4:05 - 2 hours and 55 minutes =	1:10	-	19.	1:10
0)	11:40 - 3 hours and 55 minutes = $\frac{1}{2}$	7:45		20.	7:45